Om Lund stad

Lund - om Lund - Hyra bilLund är beläget i sydvästra Skåne i Lunds län. Med drygt 76000 invånare är de Sveriges elfte största tätort. Lund är en av Sveriges äldsta städer och är främst känd för sina studenter och Domkyrka. I stadskärnan kan man se gatunät som är flera hundra år gamla.

Lunds universitet och Tekniska högskolans lokaler ligger precis utanför Lunds centrum. Nöjes och kulturlivet präglas givetvis av den stora andelen studenter som bor i Lund. Mer än en tredjedel av befolkningen är studenter. Studenterna anordnar Lundakarnevalen var fjärde år, nästa karneval kommer att hållas år 2010.

Musiken har starkt fäste i Lund och staden är en av Sveriges körtätaste. Några artister som har anknytning till Lund är bland annat Timbuktu, Peps Persson och Kal P. Dal. Sportmässigt är Lund mest känd för att vara en stark handbollsstad. LUGI är det lag som spelar i handbollens elitserie.
Lunds närmaste flygplats är Malmö Airport dit du kan flyga reguljärt till många svenska städer. Det går i täta intervaller till Stockholm, Arlanda Airport. Vill man flyga till Landvetter, Göteborg är det värre då det inte går några direktflyg till Göteborg. Om du skulle besöka Göteborg Landvetter Flygplats kan du jämföra hyrbilar på landvetter här.

hit counter